Eerste Communie

"kind van de vader"

De Eerste Communie is voor kinderen in groep 4. Het is elk jaar een feestelijk, belangrijk moment: voor het eerst mag de jonge parochiaan volledig de H. Eucharistie meevieren.

Vader, Zoon en Heilige Geest horen bij elkaar

Eerste Communie

In eenvoudige bewoordingen zeggen we dat iemand kind van de Vader wordt door het Doopsel. Bij de Eerste Communie word je vriend van Jezus (de Zoon). En bij het Vormsel ontvang je de gave van de heilige Geest.

Vader, Zoon en heilige Geest horen bij elkaar. Zo horen ook doopsel, communie en vormsel bij elkaar. Telkens komen we een stapje verder in het mysterie van Gods liefde. We noemen deze drie sacramenten ‘initiatie-sacramenten’; ze brengen ons steeds verder in de gemeenschap van de kerk. Vanaf deze leeftijd mogen ze meedoen aan de maaltijd van Jezus. Het tweede initiatie-sacrament

Voor wie is de Eerste Communie

De Eerste Communie is voor kinderen vanaf groep 4. De kinderen kunnen intussen lezen en schrijven. En zo samen met de ouders actief en bewust de Eerste Communie voorbereiden.

Hoe gaat de Eerste Communie

Meestal is de Eerste Communieviering in april of mei. Aan deze mooie dag gaat een uitgebreide voorbereiding vooraf. Er zijn ongeveer 10 lessen en enkele bijeenkomsten voor de ouders met de kinderen. Het is mogelijk om je kind zelf voor te bereiden met de communiemap en op een gewone zondag voor het eerst de H. Communie te laten ontvangen. Voorafgaand is er dan een gesprekje van de pastoor met de ouders en het kind.

Als je vragen hebt, neem contact op met de parochie. Vanwege de pandemie is alles anders. Via de website en de PC 55 houden we je op de hoogte van de ontwikkelingen.

Vormsel

In eenvoudige bewoordingen zeggen we dat iemand kind van de Vader wordt, door het Doopsel. Bij de Eerste Communie word je vriend van Jezus (de Zoon). En bij het Vormsel ontvang je de gave van de heilige Geest.

in de naam van de vader de zoon en de heilige geest