Eerste Communie

"kind van de vader"

De Eerste Communie is voor kinderen in groep 4. Het is elk jaar een feestelijk, belangrijk moment: voor het eerst mag de jonge parochiaan volledig de H. Eucharistie meevieren.

Vader, Zoon en Heilige Geest horen bij elkaar

Eerste Communie

In eenvoudige bewoordingen zeggen we dat iemand kind van de Vader wordt door het Doopsel. Bij de Eerste Communie word je vriend van Jezus (de Zoon) en mag je de Eucharistie ontvangen. Bij het Vormsel ontvang je de gave van de heilige Geest.

Vader, Zoon en heilige Geest horen bij elkaar. Zo horen ook doopsel, communie en vormsel bij elkaar. Telkens komen we een stapje verder in het mysterie van Gods liefde. We noemen deze drie sacramenten ‘initiatie-sacramenten’; ze brengen ons steeds verder in de gemeenschap van de kerk. 

Voor wie is de Eerste Communie?

De Eerste Communie is voor kinderen vanaf groep 4. De kinderen kunnen intussen lezen en schrijven. En zo samen met de ouders actief en bewust de Eerste Communie voorbereiden.

Hoe gaat de Eerste Communie?

Startviering:

11 december 11.00 uur kerk van Bladel (kerststalletje meebrengen; kinderen krijgen een kinderbijbel mee) voor ouders en kinderen.

Lessen in Hapert:

Omdat er meer kinderen uit Hapert aangemeld zijn, zullen dáár de lessen plaatsvinden (Het Hart, Oude Provincialeweg 21) op woensdagen van 15.15 tot 16.30 uur.

Vieringen in Bladel:

De vieringen zullen in de kerk van Bladel plaatsvinden vanwege de beschikbare ruimte (Sniederslaan 46).

Dat is zondag 2 april om 11 uur (Palmzondag)

en 14 mei om 11.00 uur (Eerste H. Communie)

Project:

Het project dat we gebruiken is: ‘Laat de kinderen tot Mij komen.’ Bij de eerste les krijgen de kinderen hun map. Het is fijn als ze een etui meebrengen.

Als ze een keer verhinderd zijn, kunnen ouders dit melden via Petri Jobse. We kijken dan of er een inhaalles nodig is.

in de naam van de vader de zoon en de heilige geest