Kerken

Onze kerken

Bladel

Heilige Petrus Banden kerk
Bekijk onze kerk in Bladel

Hoogeloon

Sint Pancratius kerk
Bekijk onze kerk in Hoogeloon

Casteren

Heilige Willibroduskerk
Bekijk onze kerk in Casteren

Netersel

Heilige Antonius kerk
Bekijk onze kerk in Netersel

Hapert

St. Severinus kerk
Bekijk onze kerk en het
verbouwingsproces in Hapert

Toegankelijk
&
Dapper

Wat is biechten?

Jezus leert ons dat we ‘God moeten liefhebben boven alles en onze naaste als onszelf’. Hiermee vat Hij alle geboden samen. Maar hoe mooi deze opdracht ook is, het lukt ons niet altijd om ernaar te leven. Sterker nog, het lukt meestal niet. Jezus heeft aan zijn leerlingen de belofte gedaan dat zij zonden kunnen vergeven in zijn Naam. Dat is geweldig, we kunnen dus altijd weer opnieuw beginnen. 

 

Dat is wat er gebeurt bij de biecht: je mag opnieuw beginnen. Als je uitspreekt waar je spijt van hebt, mag de priester namens Jezus vergeving schenken. 

 

Leren biechten

Als kinderen hun Eerste Communie doen, leren ze ook biechten. 

 

De kerk raadt ons aan om voorafgaand aan grote feesten het mooie sacrament van de Biecht te vieren. Met een gezuiverde ziel kunnen we zijn liefde nog meer ervaren. Dit sacrament heet trouwens officieel: ‘Het sacrament van boete en verzoening.’

 

Het jaar van de Biecht

Bij Parochie Petrus en Paulus staat elk kalenderjaar in het teken van een speciaal onderwerp. Een jaar lang is er tijdens diensten, in preken en visueel in de kerk aandacht voor dat onderwerp. 2021 staat in het teken van het Huwelijk. 2022 is het Jaar van de Biecht. Dat jaar willen we dit sacrament extra aandacht geven en vooral positief belichten. 

 

Een luisterend oor

Wil je liever niet biechten? Maar vind je het wel fijn om een keer een gesprek te hebben over iets waar je mee zit? Dan bieden wij graag een luisterend oor. Laat hier een bericht achter en wij nemen contact met je op. De vertrouwelijkheid is uiteraard gewaarborgd.

in de naam van de vader de zoon en de heilige geest