Biecht

"Biecht"

Iedere zaterdag om 17.00  uur is er in de kerk van Bladel biechtgelegenheid (of op afspraak).

Toegankelijk
&
Dapper

Wat is biechten?

Jezus leert ons dat we ‘God moeten liefhebben boven alles en onze naaste als onszelf’. Hiermee vat Hij alle geboden samen. Maar hoe mooi deze opdracht ook is, het lukt ons niet altijd om ernaar te leven. Sterker nog, het lukt meestal niet. Jezus heeft aan zijn leerlingen de belofte gedaan dat zij zonden kunnen vergeven in zijn Naam. Dat is geweldig, we kunnen dus altijd weer opnieuw beginnen. 

 

Dat is wat er gebeurt bij de biecht: je mag opnieuw beginnen. Als je uitspreekt waar je spijt van hebt, mag de priester namens Jezus vergeving schenken. 

 

Leren biechten

Als kinderen hun Eerste Communie doen, leren ze ook biechten. Kinderen zijn dan tot ‘de jaren van verstand’ gekomen. De leeftijd waarin de kinderen zijn bij de Eerste Communie hangt samen met het kunnen onderscheiden van brood en het lichaam van Christus. Ze kunnen dan het verschil begrijpen tussen een fout (waar ze niets aan kunnen doen) en een zonde (waar ze verantwoordelijkheid voor dragen). 

 

De kerk raadt ons aan om voorafgaand aan grote feesten zoals Pasen en Kerstmis het mooie sacrament van de Biecht te vieren. Met een gezuiverde ziel kunnen we zijn liefde nog meer ervaren. Dit sacrament heet trouwens officieel: ‘Het sacrament van boete en verzoening.’

 

Het jaar van de Biecht

Bij Parochie Petrus en Paulus staat elk kalenderjaar in het teken van een speciaal onderwerp. Een jaar lang is er tijdens diensten, in preken en visueel in de kerk aandacht voor dat onderwerp. 2021 stond  in het teken van het Huwelijk. 2022 was het Jaar van de Biecht. Toen gaven we dit sacrament extra aandacht. 

 

Een luisterend oor

Wil je liever niet biechten? Maar vind je het wel fijn om een keer een gesprek te hebben over iets waar je mee zit? Dan bieden wij graag een luisterend oor. Laat hier een bericht achter en wij nemen contact met je op. De vertrouwelijkheid is uiteraard gewaarborgd.

Geef uw biecht op

Contact met de Parochie

in de naam van de vader de zoon en de heilige geest