Petrusklepel

Iemand die graag deelneemt aan het Bijbeluurtje, had in het ziekenhuis gelegen voor een MRI scan. Maar ze vond dat zo eng dat het, terwijl ze al in de scanner lag, afgeblazen werd. Dat kwam ter sprake bij het eerstvolgende Bijbeluurtje. Iemand anders gaf haar tips over hoe ze het bij de herkansing zou kunnen aanpakken. Het einde van het verhaal is dat de een meegaat met de ander naar het ziekenhuis. Dat vind ik mooi. Als geloofsverdieping en naastenliefde samengaan, ontstaat er een eenvoudig maar krachtig verbond. In beide opzichten wil de H. Geest ons verder helpen. Dat wij mensen van geloof en liefde zijn, steeds meer. En de vrucht daarvan is hoop. ‘Kom, heilige Geest, verlicht ons verstand en verwarm ons hart. Amen.’ Van harte een Zalig Pinksteren!

Pastoor Schilder