Aangenaam … Agatha

Aangenaam … Agatha

Mijn naam is Agata. Ik ben 45 jaar oud.

Ik ben iemand die het helemaal niet leuk vindt om te schrijven. Ik ben meer een mens van cijfers en van dingen doen…

Ik vind het belangrijk dat dingen op de wereld  een verklaring hebben. Velen zeggen dat deze wereld en alle wezens erop een gevolg zijn van evolutie. Dus toevallig en zonder plan. Dat kan zo zijn, maar deze evolutie moet iemand voor tevoren overlegd en gepland hebben.

Wij en alle dingen hier om ons heen en zelfs de kleinste gedeelten van ons zijn zo complex en ontworpen en perfect, dat het moeilijk te zeggen is : het ontstond zomaar; het is een toevallige samenloop van toevalligheden. 

Agatha

Een triviaal voorbeeld:  ons spijsverteringsysteem. Eten gaat erin en poep komt eruit. Hoe mega complex is dat!!! Teveel van deze perfecte toevallen bestaan om ons heen. Daarom weet ik zeker: deze wereld is door IEMAND bedacht en geschapen.  IEMAND oneindig slim is; iemand die een plan heeft!

Deze iemand is GOD, die ook een plan heeft voor ons leven.

Enige tijd geleden had ik een auto-ongeluk op snelweg. Tijdens het rijden heb ik bij het remmen de controle over mijn auto verloren. Ach, een auto die ik binnen een paar maanden had willen verkopen. De roestige trommelremmen zaten vast. Op een keer zijn die geblokkeerd geraakt. Ik kon niets doen en probeerde rechtdoor sturen.

Raar, maar ik heb toen niets gezien. Geen auto’s om mij heen, geen snelweg, geen groene berm, niets… alleen: wit. Mij was duidelijk dat dit het het einde van mijn leven was. Ik sprak tot God. Ik wilde niet naar de hel. Ik wilde tenminste nog een keer mijn zonden biechten.

En toen is mijn auto is tot stilstand gekomen.. Latere getuigen van deze gebeurtenis vertelden dat mijn auto meermaals zigzag van links naar rechts ging. En dat mijn auto meermaals over de kop ging. Ik kon aan de passagierskant van mijn auto uitstappen. Al het andere was onmogelijk. Mijn auto was gespietst rond een paal aan de andere kant van de snelweg. Deze betonnen paal kwam direct achter mijn zitting.

Doctors van de traumahelikopter  die mij kwamen ophalen lachten dat ik niet alleen een beschermengel heb, maar de hele kudde! Mij was niets overkomen. Ik had alleen wat schaafplekken van de veiligheidsgordel.

Ik voelde toen dat  ik een tweede leven van God kreeg. Hij  heeft nog plan voor mij hier…

Deel dit bericht met uw bekende

Neem contact met ons op

Logo_PP

Recente Berichten

Parochiaan aan het woord

Parochie Agenda

2024 mei

Week 1

ma 29
di 30
wo 1
do 2
vr 3
za 4
zo 5
ma 6
di 7
wo 8
do 9
vr 10
za 11
zo 12
ma 13
di 14
wo 15
do 16
vr 17
za 18
zo 19
ma 20
di 21
wo 22
do 23
vr 24
za 25
zo 26
ma 27
di 28
wo 29
do 30
vr 31
za 1
zo 2
  • Geen evenementen